Telefon
WhatsApp
Antalya’nın Uluslararası Büyük Gastronomi Festivali Food Fest Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, bu yıl 3. Kez Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenen Food Fest Antalya uluslararası gastronomi festivali, Alanya ilçesinde avokado ve mango hasadı ile başladı. Antalya yerel lezzetlerini dünya ile buluşturmayı hedefleyen Foodfest Gastronomi Festivali kapsamında Konaklı Mahallesi’nde yer alan bir avokado bahçesinde gerçekleştirilen hasada; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir katıldı. Avokado bahçesini gezen Başkan Muhittin Böcek; “Alanya’nın verimli topraklarında 38 tropikal meyve yetiştiriliyor. 20’sinin üretim adaptasyonu sağlanmış şekilde üretimi yapılıyor. Turizm ve tarım birbirinden ayrılamaz. Yerelden kalkınma bizim en önemli projelerimizden biridir. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Her ilçemizin coğrafi konumuna göre farklı ürünlerin yetiştirilmesine katkı sağlıyoruz.” dedi. Avokado bahçesinde, Alanya’nın tropikal ürünlerinden yetiştirilen ürünler gazetecilere tanıtıldıktan sonra mango hasadı gerçekleştirildi. Başkan Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, mango serasına girerek hasat yaptı. Food Fest Antalya’nın İlk Gününe Yoğun İlgi “Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Uluslararası Food fest Antalya Gastronomi Festivali’nin açılışı Karaalioğlu Parkı’nda Antalyalıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenen açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Sert, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, ANSİAD Başkanı Ercan Özbek ve çok sayıda davetli katıldı. Gastronominin Başkenti Olmalıyız Gastronomi Festivali’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Sert, tarımın başkenti Antalya’nın örtü altı tarımda ülke üretiminin yarısını karşıladığına dikkat çekerek, “Antalya’mız yerel mahsulleri, eşsiz lezzetleri, zengin gastronomisi ve tescil edilmiş 18 coğrafi işaretli ürünleri ile turizm, tarım ve ekonomimiz için büyük bir değer yaratmaktadır. Antalya’mızın her zeytin dalı, her narenciye ağacı, her coğrafi işaretli ürünü, milletimizin gücünü ve medeniyetimizin köklü yapısını simgeler. Bu nedenle, Antalya’nın mutfağını desteklemek, sadece bu kenti değil, tüm ülkemizi güçlendirmektir. Antalya sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gastronomi başkenti olmaya aday olan kadim bir şehirdir” dedi. Türkiye’nin Misafir Odası Antalya Antalya Valisi Hulusi Şahin ise Türk kültüründe misafirin çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bizler en güzel odamızı misafirlerimize ayıran bir milletiz. Türkiye’nin misafir odası Antalya’dır. Dünyanın en zengin mutfaklarından biri Türk mutfağıdır. Türkiye’nin misafir odasında Türkiye’nin sofrasını Antalya’da kuruyoruz” diye konuştu. Festivalin ilk gününde düzenlenen “global ve yerel pazarlarda Antalya gastronomisi ve turizm tanıtımı için sürdürülebilir politikalar” panellerinin moderatörlüğünü gastronomi sektörünün önemli isimlerinden Vedat Başaran ve Reha Arar gerçekleştirdi. Beslenme uzmanı Dilara Koçak’ın söyleşisiyle devam eden festival, popüler şarkıcı Ottila’nın konseriyle katılımcılar ve misafirlere keyifli anlar yaşattı. Festivalin ilk gününde düzenlenen “Global ve Yerel Pazarlarda Antalya Gastronomisi ve Turizm Tanıtımı İçin Sürdürülebilir Politikalar” panele gerçekleştirildi. Gastronomi festivalinin ilk gününde beslenme uzmanı Dilara Koçak, söyleşi de Antalyalılarda buluştu. 3. Uluslararası Food fest Antalya Gastronomi Festivali’nde açılan stantlarda Antalya mutfağı vatandaşlara tanıtıldı. 7 Eylül Cumartesi günü gastronomi sektöründen önemli isimlerin jüri üyeliğini yapacağı Local Chef Yarışması’nda birbirinden seçkin altı otel yarışmaya katılım gösterirken, 8 Eylül Pazar günü’de Türkiye’nin önemli altı gastronomi okulunun öğrencileri, geleceğin şef adayları olarak yarışacak. Antalya’nın lokal ürünleri kullanılarak gerçekleştirilecek yarışmalarda, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek ödüller sahiplerini bulacak.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 9 8 0 25
2 BJK  Beşiktaş 8 6 0 20
3 SAMS  Samsunspor 9 6 2 19
4 FB  Fenerbahçe 8 5 1 17
5 EYP  Eyüpspor 9 4 2 15
6 İBFK  Başakşehir 8 4 2 14
7 GÖZ  Göztepe 8 3 2 12
8 TS  Trabzonspor 8 2 0 12
9 KSM  Kasımpaşa 9 2 2 11
10 SVS  Sivasspor 9 3 4 11
11 KON  Konyaspor 9 3 4 11
12 BOD  Bodrum 9 3 5 10
13 ÇRZ  Ç.Rizespor 9 3 5 10
14 ALNY  Alanyaspor 9 2 4 9
15 ANT  Antalyaspor 9 2 5 8
16 GFK  Gaziantep FK 8 1 4 6
17 KYS  Kayserispor 8 0 3 5
18 HTY  Hatayspor 8 0 5 3
19 ADS  Adana Demir. 8 0 7 1
20

Yazarlarımız

Merkez Nöbetçi Eczaneler

Adıyaman/Merkez
Dilek Eczanesi
0416 216 36 44
Yunus Emre Mah. Şifa Cad.400 Yataklı Araştırma Hastanesi Karşısı No:14/E


Adıyaman/Merkez
Öztürk Eczanesi
0416 202 28 89
Sıratut Mah. Atatürk Bulvarı Shell yanı Eski Otogar İçerisi Şahinbey Çarşısı No:236/5


Adıyaman/Merkez
İlkay Eczanesi
0416 216 75 51
Altınşehir Mah. Gazihan Cad. AltınŞehir 6 Nolu ASM Karşısı Güloğlu Pastanesi yanı No:14/B


Sinop/Merkez
Nihal Eczanesi
03685021011
KEFEVİ MAH. DERVİŞ SARABİL CAD. NO:27/B


Karaman/Merkez
Altay Eczanesi
0338 213 57 51
Kervansaray Civarı ,Şamkapı Cd. No:31 KARAMAN(Özel Karaman Tıp Merkezi Karşısı)


Karaman/Merkez
Elif Eczanesi
0338 212 54 65
1 Nolu Sağlık Ocağı Karşısı Cedid Öğrenci Yurdu Yanı Mahmudiye Mah. Recep Tayyip Erdoğan Bulv. No:5/A KARAMAN


E-Bülten Aboneliği