Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamaları ve talimatları doğrultusunda 21 Ağustos – 8 Eylül 2023 tarihleri arasında ülke çapında eş zamanlı denetim yapılıyor. Denizli’de faaliyet gösteren 12 bin 271 adet gıda işletmesinde yıl boyunca yapılan rutin denetimlere ilave olarak; İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Akpınar’ın katılımları ile lokanta, restoran, kafeterya, otel gibi toplu tüketim yerleri başta olmak üzere gıda işletmelerinde de eş zamanlı denetimlere başlandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, “Özellikle havaların sıcak olmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgın ya da vaka olayları ile karşılaşmamak ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verilmiştir.” İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, 21 Ağustos – 8 Eylül 2023 tarihleri arasında toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerin İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli uzman kontrol görevlileri ile aralıksız devam edeceğini belirtti. Yapılan denetimlerde olumsuzluk tespit edilmesi durumunda İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yasal işlemler uygulanacağını ayrıca ifade etti.
Lütfen tüm alanları doldurunuz!
Soru:
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Türk somonunda hedef ihracat 1 milyar doların taşınması
Çiğ süt fiyatı üreticiyi değil, krizi büyütmeyi hedefliyor
Yumurta Krizi Derinleşiyor: 8 Yılın En Kötüsü
Mayıs'ta süt üretimi azaldı... Süt ürünleri üretimi arttı
Türk çikolata ve şekerleme ihracatçıları dünyanın ağzını tatlandırdı
Beyaz peynir ve karpuz saati
İÇİM SÜT, TİRE’DEKİ YENİ YATIRIMIYLA ÜRETİM VE İHRACAT KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR
Ege Bölgesi'nde gıda sektöründe ihracatını en çok artıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu