Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatıyla, Türkiye genelinde 04-18 Kasım 2024 tarihleri arasında Zeytin ve Zeytinyağı denetim programı başlatıldı. Bu kapsamda, Denizli ilinde de zeytin ve zeytinyağı üretim ve satış yerlerinde denetimler gerçekleştiriliyor. Denizli genelinde zeytinyağı üretimi amacıyla faaliyet gösteren 7 adet zeytinyağı sıkım işletmesi bulunuyor. Bu işletmelerden 2'si Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren çiftçi kuruluşlarıdır. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Bakanlığın Zeytin ve Zeytinyağı Üretim ve Satış Yerleri Denetim Programı kapsamında, Kale ilçesinde zeytinyağı sıkım faaliyetinde bulunan İnceğiz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Flora Enerji Üretim Tarım Hayvancılık Gıda Petrol Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. ve Gökçeören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Zeytinyağı Tesislerinde incelemelerde bulundu. 2024 üretim sezonunda zeytin hasadıyla birlikte zeytinyağı üretiminin başladığını belirten İl Müdürü Şakir Çınar, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: "2023 yılında ilimiz genelinde 8 bin 614 hektar alanda 17 bin 753 ton zeytin ürünü elde ettik. Denizli ili zeytin üretimi bakımından ülkemizde 14., Ege bölgesinde ise 5. sırada yer alıyor. Kale başta olmak üzere Buldan, Sarayköy ve Beyağaç ilçelerinde, en çok Gemlik çeşidi zeytin üretilmektedir. Ayrıca Manzallina, Yamalak Sarısı, Domat ve Memecik zeytinleri de üretiliyor. İl genelinde zeytinyağı üretim tesislerinin yıllık kapasitesi 10.634 ton olup, geçen yıl bu tesislerde 1.217 ton zeytinyağı üretildi. Denizli'nin coğrafi yapısı ve iklim özellikleri, üretilen zeytinyağının hoş bir aromaya ve tada sahip olmasını sağlıyor. Bu üretim sezonunun tüm üreticilerimize ve tesis sahiplerine hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." İşletme yetkilileri ve zeytin üreticisi çiftçilerle görüşen İl Müdürü Şakir Çınar, zeytin ve zeytinyağı üretimi hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.
Lütfen tüm alanları doldurunuz!
Soru:
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Kuruyemişler Kalp ve Damar Sağlığını Koruyor
Tavuk Eti Üretimi Yıllık Yüzde 6,3 Arttı
Yalova’da Kantin ve Yemekhane Çalışanlarına Hijyen Eğitimi Verildi
Denizli'de Zeytin ve Zeytinyağı Denetim Programı Başladı
McDonalds'ın küresel satışları üçüncü çeyrekte de geriledi
Dünyanın En Yetkin 10 Tesisi Arasında Bir Türk Markası
Amerikalı şefler, Türk genç şeflerle mutfağa girdi
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'dan Dünya Gıda Günü Ziyaretleri