İBB GLÜTENSİZ GIDA FABRİKASI AÇIYOR
İBB, Türkiye’nin ilk, seri glütensiz gıda fabrikasını açmaya hazırlanıyor. Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası içerisinde yer alacak üretim tesisinde, başta çölyak ve fenilketonüri hastalarına yönelik glütensiz ekmek, un, kurabiyeler ve glütensiz makarna gibi ürünler üretilecek. Böylece daha çok ürün çeşidine, daha uygun fiyatla erişim mümkün olabilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplum sağlığına büyük yarar sağlayacak glütensiz gıda fabrikasını açmaya hazırlanıyor. 2022 yılı Temmuz ayında açılan Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nın ikinci etap çalışmaları kapsamında açılacak tesiste, sadece bisküvi ve glütensiz ürünler üretilecek.
TÜRKİYE’NİN İLK, SERİ GLÜTENSİZ GIDA ÜRETİMİ
Yakın zamanda hizmete girecek bu yeni tesis, Türkiye'nin ilk, seri, glütensiz gıda üretim hattına sahip tesisi olacak. Fabrikada, başta çölyak ve fenilketonüri hastaları olmak üzere, glüten hassasiyeti olanlara yönelik ürünler üretilecek. Fabrikada glütensiz ekmek, un ve kurabiyelerin yansıra glütensiz makarna ve daha pek çok ürün çeşidi hazırlanabilecek. Böylece daha çok ürün çeşidine, daha uygun fiyatla erişim mümkün olabilecek.
TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN SİPARİŞ MÜMKÜN
İstanbul Halk Ekmek (İHE), glütensiz ürünleri üreterek yurt dışından ithal edilen ürünlere olan bağımlılıkları azaltmayı hedefliyor. Böylece çölyak ve fenilketonüri hastaları, kendi lezzet kültürlerine uygun ürünlere sağlıklı bir şekilde ulaşma imkanı buluyor. Ayrıca İHE, e-devlet üzerinden alınan sağlık raporlarını ileten hastalara, glütensiz ürünleri indirimli şekilde sunuyor. İHE’nin glütensiz ürünlerine https://esiparis.ihe.istanbul/ üzerinden, ülkenin dört bir yanından ulaşmak mümkün.
Benzer Haberler
Türk somonunda hedef ihracat 1 milyar doların taşınması
Çiğ süt fiyatı üreticiyi değil, krizi büyütmeyi hedefliyor
Yumurta Krizi Derinleşiyor: 8 Yılın En Kötüsü
Mayıs'ta süt üretimi azaldı... Süt ürünleri üretimi arttı
Türk çikolata ve şekerleme ihracatçıları dünyanın ağzını tatlandırdı
Beyaz peynir ve karpuz saati
İÇİM SÜT, TİRE’DEKİ YENİ YATIRIMIYLA ÜRETİM VE İHRACAT KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR
Ege Bölgesi'nde gıda sektöründe ihracatını en çok artıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu