İzmir’de 2 dekar alanda ejder meyvesi üretimi yapan Semih Elmas’ın işletmesinde, Temmuz-Aralık ayları arasında yıllık ortalama 6.5 ton ejder meyvesi üretiliyor. Üretilen meyvelerin bir kısmı Avrupa’ya ihraç edilerek, yerel ve uluslararası pazarda önemli bir yer edinmiş durumda. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, işletmede yaptığı incelemelerde örtü altı yetiştiriciliğin sağladığı avantajlara ve ejder meyvesinin ekonomik katkısına dikkat çekti. İzmir'in tarımsal çeşitliliğine Ejder Meyvesi katkısı Şahin, “Bu işletme, modern tarım teknikleri ve yüksek üretim kapasitesiyle örnek bir model oluşturuyor. Bu tür girişimlerin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, bölgenin tarımsal potansiyelini artıracaktır,” dedi. Semih Elmas, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ejder meyvesi üretimi, doğru yöntemler ve iyi planlama ile oldukça kârlı bir iş olabilir. Desteklerinden dolayı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı. Ziyaret sırasında, ejder meyvesi üretim süreci ve ihracat olanakları hakkında teknik detaylar paylaşılırken, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Lütfen tüm alanları doldurunuz!
Soru:
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
CHP'Lİ ERTUĞRUL'DAN FINDIK FİYATLARINA TEPKİ!
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL: “AYÇİÇEĞİNDE ALIM FİYATI MALİYETİN ALTINDA, ÜRETİCİ ZARARDA
Edirne Milletvekili ve Ziraat Mühendisi Ediz Ün tarım dış ticaret verileriyle ilgili açıklaması
Kuru tarım ile üreticiye destek
Sultani çekirdeksiz taze üzümün ihracat yolculuğu 4 Ağustos’ta başlıyor
BURSA TB, TARIM TİCARETİNDE GÜVENLİ LİMAN OLMAYA DEVAM EDİYOR
KÜTAHYA, TİCARET, TARIM VE HAYVANCILIKTA YENİ PAZARLARA AÇILIYOR
Tarım Sektöründe İnovasyon Raflarda!