Telefon
WhatsApp
Mor Üzümler Toplandı, Pekmez Yapıldı!

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci günü, Antalya’da yetişen ve ismi yöre türkülerine dahi konu olmuş, “Mor Üzüm” hasadıyla başladı. Antalya’nın İbradı ilçesinde bulunan bir bağ evinde başlayan programa traktörle katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kokteyl alanında bulunan davetliler ve yöre halkı ile birlikte üzüm hasadı yapmak için kolları sıvadı. Kestiği üzüm salkımlarını hasır küfe ile şarahmanaya taşıyan Başkan Böcek, üzümlerden çıkan şırayı odun ateşinde kaynattı. Elde edilen pekmez dut yapraklarıyla davetlilere ikram edildi. Başkan ve davetliler etkinlik boyunca hep bir ağızdan bölge folklörüne ait “Mor Üzüm” türküsünü seslendirdi. Başkan Muhittin Böcek: Teknolojik gelişmelere ayak uydurarak bölgedeki tarım faaliyetlerinin gelişimini destekliyoruz. Üzümlerin geleneksel yöntemlerle ezilerek şıra elde edilmesine olanak tanıyan şarahmanalar yerine bölgede faaliyet gösteren üreticilere teknolojik üzüm sıkma makineleri hediye ettiklerine vurgu yapan Muhittin Böcek “Yerelden Kalkınma projemiz kapsamında teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve teknolojinin nimetlerini üreticilerimizin hizmetine sunmaya gayret ediyoruz. Turizm ve tarımda bölgemizi daima ileriye taşımak öncelikli hedefimiz. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikincisinde de bizimle birlikte bu yola emeğini, gönlünü koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bölge turizminin gelişmesinde büyük etkiye sahip olan Özgüven Vakfı’nın Başkanı Tolga Özgüven’in ev sahipliğinde gerçekleşen program, Berberoğlu House’da düzenlenen öğle yemeği ile devam etti. Yemekte yöresel lezzetleri deneyimleyen davetliler, bölgeye ait kaşık oyunlarını da keyifle izledi. Program kapsamında Kültür Bakanlığı mahalle sanatçısı Gülay Diri ve kendini Ormana kültür ve folklörünün tanıtımına adamış gönüllü bir vatandaş olarak tanımlayan Aydın Demiroğlu bölgeye ait türküler seslendirdi. Program yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış, sıra dışı tasarım ve malzeme tekniği ile İbradı bölgesinin karakteristik özelliklerini taşıyan düğmeli evler gezisiyle devam etti. Mor üzüm hasadı ve İbradı programıyla eş zamanlı olarak festival alanında düzenlenen; sergiler, ürün tanıtımları, workshoplar, paneller söyleşiler ve yarışmalara yüzlerce kişi katılım gösterdi. Gün boyunca devam eden programın ardından ünlü sanatçı Buray, en sevilen şarkılarını 2.Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali katılımcıları için seslendirdi. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 11 10 0 31
2 FB  Fenerbahçe 11 8 1 26
3 SAMS  Samsunspor 12 8 3 25
4 EYP  Eyüpspor 12 6 2 22
5 BJK  Beşiktaş 11 6 2 21
6 GÖZ  Göztepe 11 5 3 18
7 SVS  Sivasspor 12 5 5 17
8 İBFK  Başakşehir 11 4 3 16
9 KSM  Kasımpaşa 12 3 4 14
10 KON  Konyaspor 12 4 6 14
11 ANT  Antalyaspor 12 4 6 14
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 11 4 6 13
13 TS  Trabzonspor 11 2 3 12
14 GFK  Gaziantep FK 11 3 5 12
15 KYS  Kayserispor 11 2 3 12
16 BOD  Bodrum 12 3 7 11
17 ALNY  Alanyaspor 11 2 5 10
18 HTY  Hatayspor 11 1 7 6
19 ADS  Adana Demir. 11 0 9 2
20

Yazarlarımız

Merkez Nöbetçi Eczaneler

Adıyaman/Merkez
Eylül Eczanesi
0416 216 16 09
Yunus Emre Mah. 29148. Sokak 400 Yataklı Araştırma Hastanesi Karşısı No:10/A


Adıyaman/Merkez
Öztürk Eczanesi
0416 202 28 89
Sıratut Mah. Atatürk Bulvarı Shell yanı Eski Otogar İçerisi Şahinbey Çarşısı No:236/5


Adıyaman/Merkez
Engin Eczanesi
0416 202 10 77
Üniversite kavşağından sağa dönülecek Açı Kolaji arkası Shisha cafe bitişiği yeni açılan 16 nolu sağlık ocağı yanı 30148 sokak No:11/ 1C


Sinop/Merkez
Deniz Eczanesi
03682618930
YENI MAH. ATATÜRK CADDESI. NO:13/B


E-Bülten Aboneliği