Telefon
WhatsApp
Mor Üzümler Toplandı, Pekmez Yapıldı!

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci günü, Antalya’da yetişen ve ismi yöre türkülerine dahi konu olmuş, “Mor Üzüm” hasadıyla başladı. Antalya’nın İbradı ilçesinde bulunan bir bağ evinde başlayan programa traktörle katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kokteyl alanında bulunan davetliler ve yöre halkı ile birlikte üzüm hasadı yapmak için kolları sıvadı. Kestiği üzüm salkımlarını hasır küfe ile şarahmanaya taşıyan Başkan Böcek, üzümlerden çıkan şırayı odun ateşinde kaynattı. Elde edilen pekmez dut yapraklarıyla davetlilere ikram edildi. Başkan ve davetliler etkinlik boyunca hep bir ağızdan bölge folklörüne ait “Mor Üzüm” türküsünü seslendirdi. Başkan Muhittin Böcek: Teknolojik gelişmelere ayak uydurarak bölgedeki tarım faaliyetlerinin gelişimini destekliyoruz. Üzümlerin geleneksel yöntemlerle ezilerek şıra elde edilmesine olanak tanıyan şarahmanalar yerine bölgede faaliyet gösteren üreticilere teknolojik üzüm sıkma makineleri hediye ettiklerine vurgu yapan Muhittin Böcek “Yerelden Kalkınma projemiz kapsamında teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve teknolojinin nimetlerini üreticilerimizin hizmetine sunmaya gayret ediyoruz. Turizm ve tarımda bölgemizi daima ileriye taşımak öncelikli hedefimiz. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikincisinde de bizimle birlikte bu yola emeğini, gönlünü koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bölge turizminin gelişmesinde büyük etkiye sahip olan Özgüven Vakfı’nın Başkanı Tolga Özgüven’in ev sahipliğinde gerçekleşen program, Berberoğlu House’da düzenlenen öğle yemeği ile devam etti. Yemekte yöresel lezzetleri deneyimleyen davetliler, bölgeye ait kaşık oyunlarını da keyifle izledi. Program kapsamında Kültür Bakanlığı mahalle sanatçısı Gülay Diri ve kendini Ormana kültür ve folklörünün tanıtımına adamış gönüllü bir vatandaş olarak tanımlayan Aydın Demiroğlu bölgeye ait türküler seslendirdi. Program yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış, sıra dışı tasarım ve malzeme tekniği ile İbradı bölgesinin karakteristik özelliklerini taşıyan düğmeli evler gezisiyle devam etti. Mor üzüm hasadı ve İbradı programıyla eş zamanlı olarak festival alanında düzenlenen; sergiler, ürün tanıtımları, workshoplar, paneller söyleşiler ve yarışmalara yüzlerce kişi katılım gösterdi. Gün boyunca devam eden programın ardından ünlü sanatçı Buray, en sevilen şarkılarını 2.Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali katılımcıları için seslendirdi. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Yazarlarımız

Merkez Nöbetçi Eczaneler

Adıyaman/Merkez
Eğitim Eczanesi
0416 225 23 00
Yunus Emre Mah. Şifa Cad. 400 Yataklı Araştırma Hastanesi karşısı No:24 B


Adıyaman/Merkez
Yaşar Eczanesi
0416 214 69 65
Eskisaray Mahallesi 702. Sokak Yıkılan Gözde Hastanesi karşısı No:33/B


Adıyaman/Merkez
Güleş Eczanesi
0416 214 80 78
Cumhuriyet Mah. Müftülük Cad. 12 Nolu Aile Sağlığı Merkezi yanı ve Müftülük civarı No:131A


Sinop/Merkez
Hayat Eczanesi
03682614931
MEYDAN KAPI MAH. İNCEDAYI SOK. NO:6/A


Karaman/Merkez
Eke Eczanesi
0338 217 61 08
Yeni Devlet Hastanesi Karşısı Gevher Hatun Mah.Şehit ömer halisdemir cd No:48/B KARAMAN


Karaman/Merkez
Ebru Gedikli Eczanesi
0338 214 22 33
4 NOLU SAĞLIK OCAĞI YANI TAHSİN ÜNAL MAH. FAİK KAYSERİLİOĞLU CAD. NO: 11/B VE NO: 27/C KARAMAN


E-Bülten Aboneliği