Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arda Aksaray, hattın en değerli besin kaynaklarından biri olduğunu vurgulayarak 1 Haziran Dünya Süt Günü'nü kutladı. Sağlıklı bir sosyal gelirli süt ve süt tüketiminin düzenli tüketiminin yattığını gösteren Aksaray, onun geçmişteki süt tüketiminin önemine dikkat çekti. Teksüt olarak, çocukların toplu halde sevdirmek ve tüketimlerini teşvik etmek için çalışmalarını yürüttüklerini yürüten Aksaray, "Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı bir toplum yaşama yolu, düzenli ve sürekli süt tüketiminden geçiyor. Süt, başta protein ve kalsiyum olmak üzere üretilen vitamin ve minerallerle en besleyici gıdalardan biridir" dedi. Teksüt'ün 69 yıldır bu değerli besin maddesinin yolculuğuna devam ettiğini ifade eden Aksaray, günlük insan gelişimi için taşıdığı dikkat çekti.
Süt, onun tüketilmesi gereken temel bir gıdadır.
Sütün yoğurt, ayran, peynir, kaymak ve depolamaya dönüşen büyük bir depolamaya sahip olduğunu söyleyen Aksaray, "Günün her öğününde sofralarımızda süt ve süt ürünleri bulunduran bir coğrafyada bulunur. Bu da mutfaklarımızda yüzyıllara dayanan önemli bir birikimi sağladı" diye konuştu.
Günde 2 bardak süt, güçlü bir gelecek demek
Karbonhidrat, protein ve yağ içeriğiyle enerji sağlayan süt, özellikle elde edilen kalsiyum sayesinde kemik erimesine (osteoporoz) karşı koruyucu rol oynuyor. Çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi için gerekli olan protein, kalsiyum, fosfor gibi besin ögeleri ile B2, B6, B1 ve A vitaminleri de süt yoluyla alınabiliyor. Uzmanlar, çocukluktan itibaren düzenli süt tüketiminin sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu vurgularken, Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı Türkiye Beslenme Rehberi'nde çocuklar ve ergenlik döneminde gençlerin her gün 2 ila 4 bardak süt içilmesi öneriliyor.
Teksüt'ün sade ve meyve aromalı süt çeşitleri ürün yelpazesini sevmeyi başarırken, elde edilen yüksek miktarda kalsiyum ve protein miktarlarıyla da öne çıkıyor.
|
Benzer Haberler
“Yeterli ve dengeli beslenmede, süt ve süt ürünlerinin önemli bir yeri var”
Sağlıklı bir geleceğin yolu sütten geçiyor
ABD'ye gıda ihracatında Ege farkı
Sofralık zeytin ihracatı 250 milyon dolara koşuyor
Yörsan İyilikler Çarşısı'nda Çocuklarla Buluştu
EMEP Bursa: Aroma işçilerinin patrona ve sendikal bürokrasiye karşı verdikleri mücadeleyi destekliyoruz!
BESLENME ALIŞKANLIKLARIYLA KANSERDEN KORUNMAK MÜMKÜN MÜ?
En tatlı bu yaz yine Özsüt'te yaşanacak