Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arda Aksaray, hattın en değerli besin kaynaklarından biri olduğunu vurgulayarak 1 Haziran Dünya Süt Günü'nü kutladı. Sağlıklı bir sosyal gelirli süt ve süt tüketiminin düzenli tüketiminin yattığını gösteren Aksaray, onun geçmişteki süt tüketiminin önemine dikkat çekti. Teksüt olarak, çocukların toplu halde sevdirmek ve tüketimlerini teşvik etmek için çalışmalarını yürüttüklerini yürüten Aksaray, "Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı bir toplum yaşama yolu, düzenli ve sürekli süt tüketiminden geçiyor. Süt, başta protein ve kalsiyum olmak üzere üretilen vitamin ve minerallerle en besleyici gıdalardan biridir" dedi. Teksüt'ün 69 yıldır bu değerli besin maddesinin yolculuğuna devam ettiğini ifade eden Aksaray, günlük insan gelişimi için taşıdığı dikkat çekti.
Süt, onun tüketilmesi gereken temel bir gıdadır.
Sütün yoğurt, ayran, peynir, kaymak ve depolamaya dönüşen büyük bir depolamaya sahip olduğunu söyleyen Aksaray, "Günün her öğününde sofralarımızda süt ve süt ürünleri bulunduran bir coğrafyada bulunur. Bu da mutfaklarımızda yüzyıllara dayanan önemli bir birikimi sağladı" diye konuştu.
Günde 2 bardak süt, güçlü bir gelecek demek
Karbonhidrat, protein ve yağ içeriğiyle enerji sağlayan süt, özellikle elde edilen kalsiyum sayesinde kemik erimesine (osteoporoz) karşı koruyucu rol oynuyor. Çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi için gerekli olan protein, kalsiyum, fosfor gibi besin ögeleri ile B2, B6, B1 ve A vitaminleri de süt yoluyla alınabiliyor. Uzmanlar, çocukluktan itibaren düzenli süt tüketiminin sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu vurgularken, Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı Türkiye Beslenme Rehberi'nde çocuklar ve ergenlik döneminde gençlerin her gün 2 ila 4 bardak süt içilmesi öneriliyor.
Teksüt'ün sade ve meyve aromalı süt çeşitleri ürün yelpazesini sevmeyi başarırken, elde edilen yüksek miktarda kalsiyum ve protein miktarlarıyla da öne çıkıyor.
|
Benzer Haberler
Türk somonunda hedef ihracat 1 milyar doların taşınması
Çiğ süt fiyatı üreticiyi değil, krizi büyütmeyi hedefliyor
Yumurta Krizi Derinleşiyor: 8 Yılın En Kötüsü
Mayıs'ta süt üretimi azaldı... Süt ürünleri üretimi arttı
Türk çikolata ve şekerleme ihracatçıları dünyanın ağzını tatlandırdı
Beyaz peynir ve karpuz saati
İÇİM SÜT, TİRE’DEKİ YENİ YATIRIMIYLA ÜRETİM VE İHRACAT KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR
Ege Bölgesi'nde gıda sektöründe ihracatını en çok artıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu