Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar Dünya Süt Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İl Müdürü yayınladığı mesajda “Süt, içerisindeki protein, yağ, şeker, vitaminler, mineraller ve enzimler nedeniyle beslenmede büyük rolü olan bir gıda maddesidir. Sütün yapısında bulunan bu besin öğelerinden pek çoğu doğada sütten başka bir gıdada bulunmaz. Sütte bulunan mineraller özellikle kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, iyot ve çinko, kemik yapısı ve kas hareketlerinin düzenlenmesi açısından çok önemlidir. En temel kalsiyum kaynağı olarak bilinen süt ve süt ürünlerinin yetersiz düzeyde tüketilmesinin, günümüz gençliğinin gelecekte kemik sağlığı üzerine uzun süreli, ciddi ve zararlı etkiler oluşturması kaçınılmazdır. Başta çocukluk dönemi olmak üzere, yaşamın her evresinde süt tüketimi özellikle kemik sağlığı başta olmak üzere genel sağlığın korunması açısından son derece önemlidir. Süt sadece bebeklik ve çocukluk çağında değil, insanın yaşamı boyunca tüketmesi gereken son derece önemli bir gıdadır. Sütün üretiminden sofraya, güvenli, sağlık açısından risk taşımayan biçimde ulaşması büyük öneme sahiptir. Süt ve süt ürünleri satın alınırken orijinal ambalajlı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onay numarası almış olan işletmelerin ürünleri tercih edilmelidir. Süt ve sağlık konusunda sizlerin özellikle dikkatlerinizi çekmek istediğim bir konu da; uzun ömürlü süt (UHT süt) ve günlük süt (pastörize süt) konusudur. UHT süt ve pastörize süt teknolojileri, kaynatmada olduğu gibi, sütte bozulmaya neden olan mikroorganizmaları ısıl işlemle giderme prensibine dayanmaktadır. Bu teknolojilerdeki besin değeri kayıpları, açıkta kaynatılmış süte göre çok daha az olmaktadır. Bu ürünler endişe edilmeden güvenle tüketilebilir. Sonuç olarak besinsel açıdan ‘mükemmel gıda’ olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle sağlıklı bir vücut, sağlıklı bir gelecek için süt içiniz” dedi.
Lütfen tüm alanları doldurunuz!
Soru:
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
MANTAR İLE MERHABA' PROJESİ ORGANİK ATIKLARDAN KÜLTÜR MANTARINA
Bayram sofralarından sebzeyi de eksik etmeyin!
Bayramda Et Tüketiminizi Sağlıklı Planlayın
Ayranın en lezzetli hali bayram sofraları daha keyifli
“Yeterli ve dengeli beslenmede, süt ve süt ürünlerinin önemli bir yeri var”
Sağlıklı bir geleceğin yolu sütten geçiyor
ABD'ye gıda ihracatında Ege farkı
Sofralık zeytin ihracatı 250 milyon dolara koşuyor