Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Et ve Et Ürünlerinin Resmi Kontrolleri” konulu hizmet içi eğitim programına ev sahipliği yapıyor. Eğitim, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Zirai Karantina toplantı salonunda 07-10 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, gıda güvenliğinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Bakanlığımızın en önemli sorumluluklarından biri, ülkemizde çiftlikten sofraya kadar tamamlayıcı ve etkin bir gıda kontrolü ile güvenilir gıda üretimini sağlamaktır. Bu amaçla, halkımızın kaliteli ve güvenilir gıdaya ulaşması konusunda, gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan işyerleri ile toplu tüketim yerlerinin denetimleri İl Müdürlüklerimizin önemli görevlerinden bir tanesidir.” Eğitim programı, et ve et ürünlerine yönelik denetimlerde görev yapan personelin teknik bilgi ve becerilerini artırmayı ve güncellemeyi amaçlıyor. Ayrıca, kişisel ve mesleki yetkinliklerini geliştirmek için düzenlenen bu eğitim, 4 gün sürecek ve çeşitli illerden ve Bakanlıktan 40, il ve ilçe müdürlüklerinden 10 personel olmak üzere toplam 50 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Eğitim programı kapsamında şu konular ele alınacak: Et ve et ürünlerinin denetimi ile ilgili mevzuat Gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemleri Gıda işletmelerinde gerekli asgari ve teknik şartlar Temel HACCP prensipleri ve HACCP tetkikleri Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği Et ve et ürünlerine yönelik denetimlerde ihlallerin tespiti ve gerekli yaptırımların uygulanması Sahada karşılaşılan sorunlar Eğitimin sonunda, katılımcıların et ve et ürünlerinin resmi kontrollerini daha etkin ve mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirmeleri hedefleniyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Sağlam, eğitim programının kalite ve gıda güvenilirliğinin sağlanmasında hizmet sektörüne ve bu sektörden hizmet alanlara yol gösterici ve faydalı olmasını dileyerek, eğitimde görev alan çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Lütfen tüm alanları doldurunuz!
Soru:
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Gıda Güvenliği İçin Yeni Adım: 802 Taklit Ürün Açıklandı
Destek alan kadın üreticinin hedefi dünyaya açılmak
Bayraktar: Kasım Ayında Fiyat Farkının Şampiyonu Limon Oldu
Zirvenin Odak Noktası “Gıda Arz Güvenliği” Oldu
Ayvalık sepet/kelle peynirine coğrafi işaret geldi
Denizli'de Gıda Güvenliği İçin Kararlı Adımlar
Edirne Milletvekili Ediz Ün'den Süt Üreticilerine Destek Çağrısı
Sektör Paydaşları ‘Gıdanın Geleceği İçin Dönüşüm’ü ve Gıda İsrafını Tartışıyor