Toprak Ana Günü’nde toprağın bereketi ve sağlıklı gıda ele alındı
Tarımsal üretimin, toprağın ve tohumun bereketine dikkat çekmek amacıyla kutlanan 10 Aralık Toprak Ana Günü’nde, geleneksel sağlıklı, temiz gıda ve yerel tatların önemine dikkat çekildi.
Her yıl 10 Aralık’ta kutlanan “Toprak Ana Günü”ne Çalı ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğe, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Tuğçe Savaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Kent Konseyi gönüllüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Tuğçe Savaş, son yıllarda toprağın ve üretimin kıymetinin daha iyi anlaşıldığını vurguladı. Toprak Ana Günü’nün sağlıklı beslenme alışkanlıklarına dikkat çekmek açısından önemli olduğuna değinen Savaş, “Bir yandan geleneksel beslenme biçimlerinden uzaklaşırken fast food gibi yanlış beslenme alışkanlıkları da birçok sağlık sorunlarını yaygınlaştırıyor. Nilüfer Belediyesi olarak bu sorunlarla mücadele edebilmek için ata tohumlarına sahip çıkmaya, sağlıklı gıdaya erişimi kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Gelecek nesillerin toprak ve tarımsal üretimle tanışması çok önemli. Herkeste bu konuda farkındalık oluşursa gelecek nesillerin karşılaşacağı sorunları en aza indirebiliriz” dedi. Etkinlikte konuşan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ise Dünya Halkları İklim Değişikliği ve Toprak Ananın Hakları Konferansı’nda kaleme alınan Toprak Ana Hakları Evrensel Bildirgesi’ne dikkati çekerek, iklim değişikliği ve sağlıklı gıdaya erişimin zorlaşmasına değindi. Nilüfer’de yapılan kırsal alan çalışmalarına da işaret eden Binbaş, toprağa saygı, ve geleneksel üretim yöntemlerini yaşatmak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Etkinlikte konuşan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin’de tarımsal üretim ve sağlıklı gıda konusunun önemine dikkat çekerek, Nilüfer Belediyesi’ne duyarlı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz’ün moderatörlüğünü yaptığı ‘Çalı’nın geleneksel mutfak kültürü’ başlıklı söyleşiye geçildi. Çalı Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği’nden Hacer Kiraz, Hatice Sevinç ve Saadet Baydemir, köfter, kestirme, keşkek ve zerde yapımını anlatarak geleneksel yemeklerin gelecek nesillere aktarılmasını sağladı. Etkinlikte ‘Geleceğimiz çöp olmasın Kayapa’da çöplük istemiyoruz’ platformu adına Bekir Belenli, Murat Demir ve Nilüfer Belediyesi Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay da söz alarak yapılmak istenen çöp depolama alnına karşı tepkilerini dile getirdi. Etkinlik sonunda konuklara yöresel yemek olan keşkek ve lokum ikram edildi.
Benzer Haberler
DENİZLİ SARAYKÖY JEOTERMAL KAYNAKLI SERA ORGANİZE TARIM BÖLGESİ’NDE 7 SERA PARSELİNDE ÜRETİM BAŞLADI
FAO AKDENİZ GENEL BALIKÇILIK KOMİSYONU’NDAN (GFCM) TÜRKİYE’YE 4. KEZ “TAM UYUM ÖDÜLÜ”
Sarıbal; “İktidarın İhmali Çiftçiyi Kuraklığa Mahkum Ediyor”
ESK: Kırmızı Et Fiyatlarında Artış Görülmesine Karşı Tedbirler Alındı
Şanlıurfa’da 15 Büyük Kaçak Trafo Daha Yakalandı
Bakan Yumaklı: Musabeyli Barajı Sulamasını 2025 Yılı Sonunda Tamamlayacağız
Tarım Ve Orman Bakanlığı’ndan “33 Soruda Planlı Üretim” Rehberi
253 MİLYON LİRALIK TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMESİ HESAPLARA AKTARILIYOR