TÜİK, 2022 yılı bitkisel üretim istatistiklerini yayınladı
TÜİK verilerine göre, 2022 yılında tahıllar ve diğer bitkisel ürünler ile meyveler bir önceki yıla göre arttı. Üretim miktarlarında, 2022 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde (yem bitkileri hariç) %14,6, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde %7,7 oranında artış olurken; sebzelerde %0,5 oranında azalma oldu. Buna göre, üretim miktarları 2022 yılında yaklaşık olarak tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 70,2 milyon ton, sebzelerde 31,6 milyon ton, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde 26,8 milyon ton olarak gerçekleşti.
Benzer Haberler
MANTAR İLE MERHABA' PROJESİ ORGANİK ATIKLARDAN KÜLTÜR MANTARINA
Bayram sofralarından sebzeyi de eksik etmeyin!
Bayramda Et Tüketiminizi Sağlıklı Planlayın
Ayranın en lezzetli hali bayram sofraları daha keyifli
“Yeterli ve dengeli beslenmede, süt ve süt ürünlerinin önemli bir yeri var”
Sağlıklı bir geleceğin yolu sütten geçiyor
ABD'ye gıda ihracatında Ege farkı
Sofralık zeytin ihracatı 250 milyon dolara koşuyor