Türk Piliç Eti sektörü, dünyada örnek gösterilebilecek sürdürülebilir ve tam entegre yapısıyla, bu yaz mevsiminde de talebin tamamını karşılayacak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. BESD-BİR (Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği) yaptığı yazılı açıklamada, sektörün mevcut durumunu ve gelecekteki beklentilerini değerlendirdi. Türkiye'de üretilen piliç etinin yaklaşık %60'ı bütün olarak, geri kalan %40'ı ise but, göğüs ve kanat gibi parça ürünler olarak tüketiliyor. Bu ürünler, kemikli ya da kemiksiz olarak tüketici tercihlerine göre ambalajlanmış şekilde market raflarında ve restoran menülerinde yer alıyor. Piliç eti üretim süreci, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayına tabi izinli işletmelerde, resmi gözetim ve denetim altında yapılıyor. Bu sayede, piliç eti ve ürünleri ambalaj bütünlüğü bozulmadan ve etiketinde belirtilen şartlar altında, güvenle tüketiciye sunuluyor. Son günlerde basında, Kurban Bayramı öncesi ve sonrası dönemle ilgili piliç eti ve ürünlerine ulaşılamadığına dair bilgiler yer aldı. BESD-BİR Yönetim Kurulu, bu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve yılbaşı gibi tüketimin yoğun olduğu dönemlerde lojistik sorunlar yaşanabildiğini ve bu nedenle raflarda istenilen ürün çeşitlerine erişim sıkıntısı olabileceğini belirtti. Nihai tüketiciye satış yapılan yerlerin, tüketim talebini öngörerek piliç eti ve ürünlerini tedarik etmesi ve sipariş vermesi, bu tür sorunları ortadan kaldırabilir. Bu sene dini bayramların yaz sezonuna denk gelmesi ve resmi tatil sürelerinin uzaması nedeniyle, önceden öngörülemeyen bir talep yoğunluğu yaşanmış ve özellikle kanat gibi bazı piliç eti ürünlerine ihtiyaç artmıştır. Ancak BESD-BİR, üretimde herhangi bir azalma olmadığını ve ülkemizin piliç eti ürünlerinde yeterli üretime devam ettiğini vurguladı. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre, 2024 yılı Nisan ayında tavuk eti üretimi bir önceki aya göre %6,1, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %6,8 artış göstermiştir. İhracatçı birliklerinin raporlarına göre, 2024 yılı Ocak-Nisan döneminde iç piyasada %9 seviyesinde bir artış gözlenmiştir.
Lütfen tüm alanları doldurunuz!
Soru:
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Keneler Bu Yaz da Pusuda! Uzmanlardan Hayat Kurtaran Öneriler
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL: “İKTİDARIN PLANLI ÜRETİM YOL HARİTASI, İTHALATIN YENİ ROTASI”
MİGROS DÜNYA ARI GÜNÜ'NDE “SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK ARILARLA GELECEK” KONULU KONFERANSA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Kurban Öncesi Kırmızı Ette Sürpriz Gelişme
Gıda Güvenliği ve Arzı Destekleniyor
Dana ve Kuzu Etinde Düşüş Sürüyor
Antalya'da Yılkı Atlarına Büyükşehir Şefkati
Kars Veteriner Hekimleri ve Koyun Keçi Yetiştiricileri İş Birliğiyle Küçükbaş Hayvan Kayıt ve Aşılama Projesi Başlıyor